1η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης: Πρόοδος

1η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης: Πρόοδος

By Ροή on 09/02/2016 in Δράσεις

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη.

Βόλφγκανγκ Γκαίτε, Γερμανός φιλόσοφος

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:  “ΡΟΗ AMKE”

Όταν παρουσιάστηκε η έρευνα του Παρατηρητηρίου Κοινωνικο-πολιτικών Αλλαγών Qed Ελλάδα 2.0 που έδειχνε τα επίπεδα Απογοήτευσης των Ελλήνων στο 86% (!) δημιουργήθηκε η Expansion: Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης με σκοπό την άμεση αναστροφή του κλίματος και την αποφόρτιση των τοξικών συναισθημάτων στην κοινωνική βάση. 

Ενημέρωση, Εκπαίδευση, Απελευθέρωση είναι το τρίπτυχο της Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης. Εργαλεία μας είναι τα online ψυχολογικά εργαλεία, δημόσιες συζητήσεις, ενδυναμωτικά ομιλίες, απελευθερωτικά workshops, καλλιτεχνικά δρώμενα όπως θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχικές παραστάσεις αλλά και κοινωνικά δρώμενα ευρείας κλίμακας. 

Σκοπός  του πρωτοποριακού project: Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης είναι να βοηθήσει να βελτιώσει την ψυχολογία του το έθνος (1% του πληθυσμού, περίπου 10.000 άτομα) και την ποιότητα της ζωής τους. Χωρίζεται σε τρεις φάσεις και διοργανώνεται από την Expansion Method (www.expansionmethod.com) και τη ΡΟΗ, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και παρουσιάζεται μέχρι το τέλος του 2016 σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

__________________________________________________________

1η φάση του project (ολοκληρώθηκε)

Απολογισμός:

Η πρώτη φάση του project ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 3 Απριλίου και προσέλκυσε πάνω από 30.000 άτομα. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει μια σταθερή ποιοτική βάση και να παρουσιάσει συγκεκριμένο και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Αναλυτικά:

Περιελάμβανε: 

 • 100  Ενδυναμωτικά posts προσέλκυσαν μέσο όρο  30.000 άτομα (μπορείτε να τα δείτε στην σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/ReTakeYourPower/ και στο twitter https://twitter.com/expansionmethod 
 • 4 Ενδυναμωτικά σεμινάρια (παρευρέθηκαν περίπου 100 άτομα με ποσοστό ικανοποίησης να ακουμπά το 89%): 

Βάλε την αγάπη στη ζωή σου https://www.eventbrite.com/e/22022486851

Θεράπευσε το Άγχος και το Στρες https://www.eventbrite.com/e/22022164888

Φέρνοντας την Αγάπη στη ζωή σου https://www.eventbrite.com/e/22020859985

Βελτίωσε τις Σχέσεις σου https://www.eventbrite.com/e/22020859985

 • 2 Απελευθερωτικά σεμινάρια (συμμετείχαν 10 άτομα με ποσοστό ικανοποίησης 100%).

Χίος: Θεραπευτικό σεμινάριο Συναισθηματικού Πόνου https://www.eventbrite.com/e/21556117929

Αθήνα: Άμεση Βελτίωση Σχέσεων https://www.eventbrite.com/e/22030067525 

Εισηγητές

Όλοι οι Εισηγητές είναι Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Expansion Method. 

Γιάννα Φαφαλιού, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Αργυρώ Κλαδιά, Ψυχολόγος, Life Coach

Αθανάσιος Λυμπεριάδης, Ειδικός σύμβουλος εργασιακής ψυχολογίας, ολιστικός θεραπευτής

Βενετία Αβορίτη, B.S.Sc, M.Sc, Κοινωνική Λειτουργός, Life Coach

Άννα Φιλίππου, Ολιστική Θεραπεύτρια

Αργύρης Μάρδας Στραβελάκης, Εμπνευστής της Expansion Method, Συγγραφέας. 

__________________________________________________________

2η φάση του project

Έναρξη: 1η Μαΐου Λήξη: 29 Ιουλίου. 

Ξεκινάμε δυναμικά τη δεύτερη φάση του project Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης κλιμακώνοντας τις δράσεις, τις συνεργασίες μας και αυξάνοντας τη θετική επίδραση στο κοινωνικό σύνολο. 

Περιλαμβάνει:

 • Ενδυναμωτικά Posts τρείς φορές την εβδομάδα και διανομή τους στα Social Media (στόχος να προσελκύσουν πάνω από 100.000 άτομα)
 • Έξι ενδυναμωτικές Δράσεις σε όλη την Ελλάδα (στόχος να τα παρακολουθήσουν πάνω από 100 άτομα)
 • Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Διαβίωσης 20-22 Μαΐου με περίπτερο, ομιλίες και Βιωματικά Σεμινάρια.
 • Ενδυναμωτικά videos και διανομή τους μέσω social media ((στόχος να προσελκύσουν πάνω από 200.000 άτομα)
 • Επτά μεγάλα απελευθερωτικά σεμινάρια στην Αθήνα, Χιο, Μυτιλίνη, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Σύρο και Επίδαυρο (στόχος να τα παρακολουθήσουν πάνω από 1000 άτομα)
 • Τα Round Table Discussions (9 Μαΐου – σε συνεργασία με την www.omorfizoi.gr και την Βίκυ Χατζηβασιλείου – Ανεξάρτητο Event)

__________________________________________________________

3η και τελευταία Φάση του project

Έναρξη: 1 Σεπτεμβρίου Λήξη: 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ολοκληρώνουμε τη Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης κορυφώνοντας τις δράσεις μας, επικοινωνώντας στο ευρύ κοινωνικό ιστό με τη δημιουργία ενός μεγάλου και μεταφερόμενου κοινωνικού δρώμενου. Στόχος μας είναι να παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και να καταλήξει στην Αρχαία Επίδαυρο με ένα μεγάλο Διεθνές Δρώμενο. 

Περιλαμβάνει:

 • Ενδυναμωτικά Posts και διανομή τους στα Social Media (στόχος να προσελκύσουν πάνω από 1.000.000 άτομα)
 • Ημερίδα στον ΙΑΝΟ (Σεπτέμβριος 2016)
 • Ενδυναμωτικές Συναυλίες: Γνωστοί καλλιτέχνες συνδυάζουν την συναισθηματική ενδυνάμωση με την ψυχαγωγία και την μουσική.
 • Συμμετοχή σε Φεστιβάλ και Εκθέσεις με περίπτερο, Ομιλίες, Βιωματικά σεμινάρια. 
 • Κοινωνικό Δρώμενο: Σύγχρονο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ, “Το Ασκληπιείο επιστρέφει εκσυγχρονισμένο και επαναπροσδιορίζει το τι είναι εφικτό”. Περιλαμβάνει: Κοινωνικό διαδραστικό, βιωματικό δρώμενο σε δημόσιους χώρους και χώρους τεχνών, Ενδυναμωτικά σεμινάρια, Απελευθερωτικά σεμινάρια, προσωπική βιωματική Ψυχολογική υποστήριξη. (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016) Στόχος του ΑΣΚΗΠΙΕΙΟΝ: Να συμμετέχουν στις δράσεις του πάνω από 10.000 άτομα.

Για τη δημιουργία της αναβίωσης του Ασκληπιείο επιστρατεύθηκαν ψυχολόγοι, επιστήμονες, αρχαιολόγοι, κινησιολόγοι, διατροφολόγοι, life coach και θεραπευτές κάθε κατεύθυνσης. Συντονίζεται από την Επιστημονική ομάδα που δημιούργησε την Expansion method με επικεφαλής τον Αργύρη Μάρδα Στραβελάκη. Η αναλυτική παρουσίαση του “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ” με την έρευνα και τη μελέτη του θα γίνει στην Ημερίδα της Expansion Method τον Σεπτέμβριο του 2016. 

__________________________________________________________

Διοργανωτές

H “Expansion Method” είναι μια ψυχολογική επαναστατική μέθοδος άμεσης συναισθηματικής ενδυνάμωσης και ελληνικής έμπνευσης.

Καταφέρνει μέσα σε μόλις τρεις εφαρμογές να βελτιώσει όλους τους τομείς της ζωής (σχέσεις, καριέρα, οικονομικά), απελευθερώνοντας τα τοξικά συναισθήματα που καταστρέφουν την ψυχολογία και την ποιότητα της ζωής μας. Εφαρμόζεται από Πιστοποιημένους Συμβούλους σε όλη την Ελλάδα.

Δημιουργήθηκε γύρω από ένα Round Table, αξιοποιώντας τα πιο εύχρηστα και αποτελεσματικά εργαλεία της Ψυχολογίας, της Ψυχοθεραπείας, της Κβαντικής μηχανικής, της Σύγχρονης επιστήμης, του Life Coaching και των Εναλλακτικών – Συμπληρωματικών θεραπειών.

Περισσότερες πληροφορίες: www.expansionmethod.com 

Η ΡΟΗ, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έντονη φιλανθρωπική δράση και με συνεργασίες όπως το ΚΕΦΙ Αθηνών ( Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών) και με το Χαμόγελο του Παιδιού. Περισσότερες πληροφορίες: http://bit.ly/1VDj1W6  και στο 2109841088 (11:00-15:00 καθημερινές)

Χώροι διεξαγωγής 

Η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης της Expansion Method διεξάγεται στους ιδιόκτητους χώρους μας (Expansion Academy: Αμφιτρίτης 28, Παλαιό Φάληρο) και σε συνεργαζόμενους χώρους όπως: στον πολιτιστικό χώρο των βιβλιοπωλείων ΙΑΝΟΣ, Πολιτιστικός χώρος ΑΙΤΟΝ, Ξενοδοχείο Χανδρής (Χίος) κ.α. Οι χώροι που επιλέγουμε χρειάζεται να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές:

 • Να βρίσκονται σε κεντρικό, εύκολα προσβάσιμο σημείο
 • Να μπορούν να φιλοξενήσουν έως 120 καθιστά άτομα
 • Να διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό για την υποστήριξη των εκδηλώσεων (μικροφωνική εγκατάσταση, προτζέκτορα κ.ά.)  
 • Να επιτρέπεται τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης 
 • Προαιρετικά : Να έχουν παρουσία στα Social Media

__________________________________________________________

Η δράση Κοινωνικής ενδυνάμωσης είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. 

Όλα τα προβαλλόμενα σεμινάρια έχουν το ελάχιστο δυνατό κόστος που μικραίνει ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου. 

Η πρώτη φάση του project το κόστος του καλύφτηκε πλήρως από τις δράσεις του και τα εμφανιζόμενα κέρδη κατευθύνθηκαν στην Αντικαρκινική δράση της ΡΟΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να παρέχουμε φροντίδα σε όσους το επέλεξαν και ολοκληρωμένη ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο. 

Η Υποστήριξη του Αντικαρκινικού Προγράμματος της ΡΟΗΣ σε συνεργασία με το ΚΕΦΙ θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της Δράσης Κοινωνικής Ενδυνάμωσης. 

__________________________________________________________

Οφέλη χορηγικής υποστήριξης της Δράσης Κοινωνικής Ενδυνάμωσης

 • Συμμετοχή στις πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα εκδηλώσεις μακράς διάρκειας (Μάιος-Δεκέμβριος 2016), με πολλαπλές δυνατότητες προβολής και ανάδειξης. Η Δράση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να ξεχωρίσει χάρη στον άρτιο σχεδιασμό, το ποιοτικό περιεχόμενο και την άψογη διοργάνωσή της. 
 • Συμμετοχή σε ένα από τα πληρέστερα δρώμενα της Ελλάδας και δυναμική προώθηση της επιχείρησής σας, για οκτώ (8) μήνες μέσω του διαδυκτίου και κυρίως μέσω των social media, σε περισσότερους από 1.000.000 χρήστες.
 • Προβολή της επιχείρησης σας μέσω των Ενδυναμωτικών videos στα social media, που θα παραμείνουν online για πάντα και θα προωθούνται δυναμικά από τους διοργανωτές και τους συνεργαζόμενους φορείς, με συνεχή τροφοδότηση για οκτώ (8) μήνες. Σε αυτήν την playlist παρέχεται δυνατότητα προβολής εμβόλιμων διαφημιστικών spots, αλλά και συνέντευξης εκπροσώπου της εταιρίας σας με σχετική θεματολογία με τη Δράση.
 • Στοχευμένη και αποδοτική προβολή μέσω σύγχρονων και δυναμικών εργαλείων επικοινωνίας (websites,  e-newsletters, facebook, pages – groups – events, twitter, youtube, δελτία τύπου, ραδιοφωνικά ή και τηλεοπτικά spot) των διοργανωτών, των συνεργαζόμενων φορέων και των χορηγών επικοινωνίας.
 • Σύνδεση της επιχείρησής σας με σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, που θα ενισχύσει την εικόνα της, προσφέροντάς σας πολλαπλά οφέλη.
 • Σύνδεση της εταιρίας σας με μια κοινωφελή δράση, με έντονο επικοινωνιακό ενδιαφέρον, που θα ενισχύσει το κοινωνικό της προφίλ (Ε.Κ.Ε.). 
 • Brand awareness (ενίσχυση αναγνωρισιμότητας) και ολοκληρωμένη προώθηση της επιχείρησής σας σε ένα στοχευμένο και αγοραστικά δυνατό κοινό. 
 • Ανταγωνιστική και πιο αποτελεσματική επιτόπια προβολή της εταιρίας σας, λόγω  περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, σε αντίθεση με τις πολυάριθμες θέσεις εκθετών άλλων συναφών εκδηλώσεων.

Συμμετέχοντας χορηγικά στην προσπάθειά μας με στόχο τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, έχετε την ευκαιρία να συνδράμετε εποικοδομητικά στην Κοινωνική Ενδυνάμωση της Ελλάδας. 

Ας γίνουμε όλοι μαζί ένας φάρος θετικής πληροφορίας και πολιτισμού, θυμίζοντας σε όλους, ότι σε κάθε πρόβλημα υπάρχει διέξοδος. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε συμμάχους. Εσάς!

__________________________________________________________

Χορηγικά Πακέτα της Δράσης Κοινωνικής Ενδυνάμωσης 

Οι κατηγορίες των χορηγικών πακέτων της Δράσης είναι τέσσερις και παρουσιάζονται συγκριτικά, έτσι ώστε να επιλέξετε πιο εύκολα την προσφορά που επιθυμείτε :

 1. Μεγάλος Χορηγός
 2. Χορηγός
 3. Υποστηρικτής 
 4. Φίλος

Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε Χρηματοδότηση ή προσφορά Υπηρεσιών και προιόντων. Πατήστε εδώ για την λίστα αναγκών μας

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις παροχές και το κόστος για κάθε χορηγικό πακέτο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, αλλά και για να συζητήσουμε επιπλέον παροχές που θα θέλατε να ενσωματώσετε σε κάποιο από τα παραπάνω χορηγικά πακέτα. 

__________________________________________________________

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

ΟΦΕΛΗ ΧΟΡΗΓΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 1. E-newsletters: Λογότυπο και ενεργό link σε: τρία e-newsletters της “Expansion Method” (3.000 παραλήπτες), ένα e-newsletters της “Όμορφης Ζωής” (8.500 παραλήπτες) και ένα e-newsletter των Επικοινωνιακών χορηγών (άνω των 100.000 παραλήπτες) κάθε μήνα. 
 2. Websites: Λογότυπο και ενεργό link στην καταχώρηση της εκδήλωσης στα websites της “Expansion Method” (μηνιαία επισκεψιμότητα 7.000 άτομα), της “Όμορφης Ζωής” (μηνιαία επισκεψιμότητα 40.000 άτομα) και των εκάστοτε συνεργαζόμενων χώρων. Ενδεικτικά: ΙΑΝΟΣ (μηνιαία επισκεψιμότητα 185.000 άτομα).
 3. Δελτία τύπου: Λογότυπο του μέσου σας σε όλα τα δελτία τύπου της εκδήλωσης, που θα σταλούν στα Μ.Μ.Ε.
 4. Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις: Έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων : Λογότυπο του μέσου σας. 
 5. Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις:Αφίσα εκδηλώσεων: Λογότυπο του μέσου σας. 
 6. Facebook: Λογότυπο και link στo Facebook event των εκδήλωσεων, που θα προβληθεί στα Facebook pages της “Expansion Method” (3.800 likes), της “Όμορφης Ζωής” (21.000 likes) και των υπολοίπων επικοινωνιακών χορηγών και συνεργατών. Ενδεικτικά: του ΙΑΝΟΥ (69.100 likes), της Lifo (610.000 likes)
 7. Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις: Videos εκδήλωσης: Λογότυπο του μέσου σας στους τίτλους τέλους των videos της εκδήλωσης, που θα δημιουργηθούν και θα δημοσιοποιηθούν σε περισσότερους από 200.000 χρήστες.  
 8. Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις: Διανομή διαφημιστικού ενημερωτικού υλικού: που θα τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο στην είσοδο των χώρων των εκδηλώσεων. 
 9. Διαφημιστικό link στα Ενδυναμωτικά videos της Δράσης: Κατά τη διάρκεια των videos, που θα δημοσιοποιηθούν σε περισσότερους από 1.000.000 χρήστες, σε διάρκεια 8 μηνών, θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της εικόνας (με διαφάνεια low third), link της εταιρίας σας. 
 10. Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις: Banner roll up του μέσου σας: που θα φιλοξενηθεί στούς χώρους των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δική σας κατασκευής.
 11. Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις: Branded προωθητικές ενέργειες: όπως διανομή στο κοινό ενημερωτικού υλικού ή giveaway διαφημιστικού δώρου του μέσου σας.
 12. οκ Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις: Video / συνέντευξη: Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Δράσης θα δημιουργηθεί από τους διοργανωτές video με συνέντευξη εκπροσώπου σας (μέγιστης διάρκειας 40’’), που θα προβάλλεται εμβόλιμα για πάντα στην ειδική σελίδα στο vimeo της Δράσης και θα προωθηθεί δυναμικά, με συνεχή τροφοδότηση για οκτώ μήνες, σε περισσότερους από 1.000.000 χρήστες.. 
 13. Διαφημιστικό spot της εταιρίας σας: Προβολή για πάντα εμβόλιμου διαφημιστικού video (μέγιστης διάρκειας 40’’), δική σας παραγωγής,στην ειδική σελίδα στο vimeo της Δράσης και δυναμική προώθησή του, με συνεχή τροφοδότηση για οκτώ μήνες, σε περισσότερους από 1.000.000 χρήστες. .
 14. Για επιλεγμένες εκδηλώσεις: Διαφημιστικό περίπτερο / τραπέζι (διαστάσεων 60×60 εκ.): που θα σας παραχωρηθεί και θα φιλοξενηθεί στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων κατά τις ώρες διεξαγωγής τους, όπου θα μπορείτε να διανέμετε προωθητικό υλικό της επιλογής σας, αλλά και να ενημερώνετε τους παρευρισκόμενους.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Όμορφη Ζωή: http://omorfizoi.grwww.facebook.com/OmorfiZoihttps://twitter.com/OmorfiZoi 

Πολιτιστικός χώρος ΙΑΝΟΣ: www.ianos.grwww.facebook.com/IANOS.GRhttps://twitter.com/ianos_gr

Πολιτιστικός χώρος ΑΙΤΙΟΝ: www.aition-kinima.org/  –www.facebook.com/AitionPolychoros/ 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *