Καλοσύνη στα Σχολεία

Δράση προς ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη Καλοσύνης

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων, διοργανώνει την Δράση “Καλοσύνη 2024” με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος της Καλοσύνης στη ζωή και στην κοινωνία μας. Σκοπός της Δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας των Μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή είναι εύκολη, ενώ τα οφέλη πολλαπλάσια! 

Τι είναι η Δράση “Καλοσύνη 2024” στα Σχολεία:

Πολλαπλές μελέτες έχουν αποδείξει την δύναμη της Καλοσύνης στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και στην διαμόρφωση μιας υγιούς και ακμάζουσας προσωπικότητας. Όμως διαπιστώνουμε ότι μετά την πανδημία, έχουν εμφανιστεί πολλές ψυχικές παθογένειες και λόγω της έλλειψης κοινωνικής συναισθηματικής μάθησης δεν υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισής τους. 

Η Δράση Καλοσύνη στα Σχολεία έρχεται να δώσει (αρχικά) στους μαθητές τις γνώσεις που τους χρειάζονται ώστε να αυξησουν τη ψυχική ανθεκτικότητά τους και τα επίπεδα αποδεκτικότητας και καλοσύνης τους. 

Πώς λειτουργεί με λίγα λόγια: 

Βήμα 1ο – Δημιουργία έργων ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ από μαθητές: Μέσω των μαθημάτων των καλλιτεχνικών ο δάσκαλος προτείνει στους μαθητές να δημιουργήσουν έργα με θέμα την καλοσύνη. Το θέμα είναι η ΚΑΛΟΣΥΝΗ και μπορούν να είναι έργα τέχνης (ζωγραφική ή κολάζ, χειροτεχνία).

Βήμα 2ο – Παρουσίαση Εκδήλωσης: Όταν τα έργα ολοκληρωθούν από τους μαθητές, θα χρειαστεί το σχολείο να διοργανώσει μια εκδήλωση που θα παρουσιάσει σε μια εκδήλωση (στο σχολείο ή στο πολιτιστικό χώρο του δήμου ή σε προσφερόμενο χώρο), με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και πάντα με την βοήθεια και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων. 

Βήμα 3ο – Αποστολή έργων στο ΕΚΣ: Όλα τα έργα τέχνης των μαθητών (ιδανική διάσταση Α3, max διάσταση: 35×50) θα χρειαστεί να σκαναριστούν ή φωτογραφηθούν και να σταλούν στο Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων, όπου θα παρουσιαστούν μέσω δελτίου τύπου και στο site του Κέντρου (www.drasi.eu).  

Βήμα 4ο – Επιλογή έργων από ΕΚΣ: Από κάθε σχολείο θα επιλέγουν από κριτική επιτροπή του κέντρου έως 5 έργα που θα το εκπροσωπίσουν. Η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει: 2 καλλιτέχνες, 1 εκπαιδευτικό και έναν εκπροσωπο του κέντρου. 

Βήμα 5ο – Παρουσίαση έργων σε εκθέσεις στις ημερίδες σε όλη την Ελλάδα: Τα επιλεγμένα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν μαζί με έργα από γνωστούς καλλιτέχνες στις ειδικές εκθέσεις ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ που συνοδευουν τις ημερίδες μας σε όλη την Ελλάδα.  

Οφέλη: Μαθητές: Βελτίωση συμπεριφορών και εξάλειψη λανθανουσών συμπεριφορών. Ανάπτυξη ψυχικής ανθεκτικότητας. Γονείς: Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση σε θέματα αποδεκτικότητας, καλοσύνης και συγχώρεσης. Αυξηση ψυχικής ανθεκτικότητας. Ουσιαστική βελτίωση σχέσεων γονέα-σχολείου. Τοπική κοινωνία: Βελτίωση εικόνας σχολείο. Ενεργοποίηση σχολείο, διευθυντή, δασκάλων και γνωριμία με την τοπική κοινωνία.   Έτσι θα καταφέρουν ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν όχι μόνο τους γονείς τους αλλά και την τοπική κοινωνία. Κι εσείς, ως σχολείο, θα έχετε δημιουργήσει πιο στενές σχέσεις με την τοπική κοινωνία και θα έχετε αυξήσει την εμπιστοσύνη αλλά και την αγάπη των γονέων.

Τι Προσφέρουμε: Πρωτόκολλα SEL για τον δάσκαλο – καθηγητή, Ειδική υποστήριξη SEL. Υποτροφία έως και 100% στο πρόγραμμα ομαδικής SEL του emoducation. Βοήθεια υποστήριξη και καθοδήγηση για την οργάνωση της εκδήλωσης. Δημόσιες σχέσεις, διαφήμιση και προβολή εκδήλωσης. 

Πώς μπορείτε να πάρετε μέρος;

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη! 

Συμπληρώνετε την φόρμα: https://forms.gle/vp5oL9YQYsYZztQc9 

Θα χαρούμε να είσαστε μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια! Περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 2109841088. 8η Ημερίδα Ψυχικής Υγείας με Θέμα “Ευτυχία και Καλοσύνη στη Σύγχρονη Κοινωνία”

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων ανακοινώνει με χαρά τη διοργάνωση της 8ης Ημερίδας Ψυχικής Υγείας, με θέμα “Ευτυχία και Καλοσύνη στη Σύγχρονη Κοινωνία”. Η ημερίδα θα

Διάβασέ το

Πρόσκληση Ειδικών στην Εκπαίδευση Γονέων

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους ειδικούς στην εκπαίδευση γονέων – παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, και άλλους επαγγελματίες του χώρου – να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Η συμβολή σας θα είναι καθοριστική στη διαμόρφωση ενός οδηγού που θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές και επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις για τη διαχείριση των προκλήσεων της γονεϊκότητας.

Διάβασέ το