Ετήσιος Απολογισμός Φιλανθρωπικών Δράσεων του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων για το Έτος 2023

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων (ΕΚΣ) με χαρά ανακοινώνει τον ετήσιο απολογισμό των φιλανθρωπικών του δράσεων για το έτος 2023. Το κέντρο μας παραμένει αφοσιωμένο στην αποστολή του να προσφέρει συναισθηματική και ψυχική υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και είμαστε περήφανοι για τα σημαντικά αποτελέσματα που πετύχαμε φέτος.

Σκοπός του ΕΚΣ

Το ΕΚΣ έχει ως σκοπό την συναισθηματική εκπαίδευση και βελτίωση των Ελλήνων, προάγοντας την ψυχική υγεία και την ευεξία μέσα από εξειδικευμένα κοινωνικά – φιλανθρωπικά προγράμματα και παρεμβάσεις.

Συνεργασίες και Υποστήριξη

Οι δράσεις μας πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Expansion Method, την ελληνική βραχυπρόθεσμη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην παροχή εξειδικευμένων θεραπειών και υποστήριξης. Επιπλέον, οι ευεργετούμενοι προέρχονταν από τους συνεργαζόμενους συλλόγους και ΜΚΟ που συνεργάζονται με τις φιλανθρωπικές δράσεις του κέντρου, ενισχύοντας έτσι την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας. Περισσότερα για τους συνεργάτες των δράσεων στο www.drasi.eu. 

Στατιστικά Στοιχεία

Κατά τη διάρκεια του 2023, το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων παρείχε:

  • 1.600 Συνεδρίες Βραχυπρόθεσμης Συμβουλευτικής Expansion: Οι συνεδρίες συμβουλευτικής Expansion προσέφεραν ανακούφιση και καθοδήγηση σε άτομα που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες. Μέσα από την προσωπική επαφή με τους συμβούλους μας, οι ευεργετούμενοι μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα προβλήματά τους και να βρουν νέους τρόπους διαχείρισης του άγχους και των δυσκολιών τους.
  • 75 Ολοκληρωμένες Θεραπείες Τραύματος Expansion: Οι θεραπείες τραύματος Expansion στόχευσαν στη βοήθεια ατόμων που έχουν βιώσει ψυχολογικά τραύματα. Μέσω εξειδικευμένων τεχνικών και εξατομικευμένων προσεγγίσεων, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν και να επεξεργαστούν τα τραύματά τους, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική τους ψυχική υγεία.
  • 62 Ώρες Ρεφλεξολογίας: Η ρεφλεξολογία συνέβαλε στην ανακούφιση από τον πόνο και την προαγωγή της χαλάρωσης. Οι συνεδρίες αυτές παρείχαν σημαντική βοήθεια σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, βοηθώντας τα να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους και έντασης.
  • 150 Εκπαιδευτικές Ώρες Βελτίωσης Κοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων: Οι εκπαιδευτικές αυτές ώρες αποσκοπούσαν στην ενίσχυση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να αναπτύξουν καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας, συναισθηματικής διαχείρισης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Ευεργετούμενες Ομάδες

Οι υπηρεσίες μας απευθύνθηκαν σε διάφορες ευάλωτες ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ψυχικής ευεξίας. Συγκεκριμένα, υποστηρίξαμε:

  • Καρκινοπαθείς: Οι συνεδρίες συμβουλευτικής και οι θεραπείες τραύματος βοήθησαν τα άτομα που παλεύουν με τον καρκίνο να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές προκλήσεις της ασθένειας και της θεραπείας της. Μέσω των υπηρεσιών μας, οι καρκινοπαθείς μπόρεσαν να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα και να βρουν στήριξη στις δύσκολες στιγμές τους.
  • Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ): Η ρεφλεξολογία και οι συμβουλευτικές συνεδρίες παρείχαν σημαντική υποστήριξη στα άτομα με ΣΚΠ, βοηθώντας τα να διαχειριστούν τον πόνο και τις συναισθηματικές προκλήσεις που συνοδεύουν την ασθένεια αυτή. Μέσω των υπηρεσιών μας, οι ασθενείς μπόρεσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να αισθανθούν περισσότερο ενδυναμωμένοι.
  • Άτομα με Κρίσεις Πανικού: Οι συνεδρίες συμβουλευτικής Expansion και η Expansion Therapy, συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μέσω των συνεδριών αυτών, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα τα αίτια των κρίσεών τους, να μειώσουν δραστικά την περιοδικότητα του φαινομένου και να αναπτύξουν στρατηγικές διαχείρισης των συμπτωμάτων τους.
  • Άτομα με Χρόνιο Πόνο: Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία CBT προσέφερε σημαντική ανακούφιση σε άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο. Οι συμμετέχοντες μέσω της ψυχικής βοήθειας μπόρεσαν να μειώσουν τα επίπεδα πόνου και να βελτιώσουν την καθημερινή τους λειτουργικότητα.

Εθελοντές και Συμμετέχοντες

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται από ένα αφοσιωμένο δίκτυο εθελοντών και συμμετεχόντων στα προγράμματα πολλαπλασιαστών του κέντρου. Οι εθελοντές μας είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με  εμπειρία και δέσμευση στην προσφορά βοήθειας σε αυτούς που τη χρειάζονται. Χάρη στην αφοσίωση και την ανιδιοτελή τους προσφορά, το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων μπόρεσε να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών του και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε περισσότερα άτομα. Αναλυτικά οι εθελοντές μας: Ευάγγελος Δρανδάκης, Eιρήνη Αργύρη, Δέσποινα Γάκη, Κωνσταντίνα Θεοδωρίδου, Μυρτώ Ναστούλη, Αλεξάνδρα Καζάλα, Σοφία Καπλανιδου, Γεωργία Κολώνια, Γιουλα Κουβατσέα, Αθανασία Λάμπρου, Κυριακή Παπαχρήστου, Δήμητρα Παπαναγιώτου, Κατερίνα Πάρνου, Γεώργιος Στυλιανόπουλος, Αριστέα Τσακνάκη,  Δήμητρα Πιτσιορλα, Αθανασία Τσάβαλου, Γεωργία Ιορδανοπούλου, Γεώργιος Ταμβακάκης, Δήμητρα Μπακαβέλου, Ελένη Πασπαράκη, Μαρία Γκίνη, Μαρία Μιχαλάκη, Σταματία Αλεξάνδρου, Ροδάνθη Πάτρωνα, Ισμήνη Ρεντζεπέρη, Ευαγγελία Λουκοπούλου, Δημήτρης Πομόνης, Ζωή Λάσκαρη, Μαρία Παναγιωτάκη, Βασιλική Ζαφείρη, Γιάννα Αναστασίου, Αγγελική Tσιφούτη, Αριστέα Ανεστοπούλου, Παρασκευάς Αντωνίου, Μαριάννα Μπέη, Ελένη Φραντζόλα, Ελιζα Παπαζαχαριου.

Σχέδια για το Μέλλον

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων παραμένει πιστό στη δέσμευσή του να παρέχει υποστήριξη και ανακούφιση σε άτομα που χρειάζονται ψυχική ενδυνάμωση και συναισθηματική εκπαίδευση. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές και τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία των δράσεών μας το 2023. Χωρίς τη στήριξή τους, δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τα αποτελέσματα αυτά.

Συνεχίζουμε και φέτος τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές μας δράσεις με στόχο να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερα άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη να νιώσουν λίγο καλύτερα με ένα φιλόδοξο και θετικό πρόγραμμα με τίτλο ΚΑΛΟΣΥΝΗ, περισσότερα στο www.drasi.eu/kalosini. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προσβλέπουμε στη συνέχιση της προσπάθειάς μας για ένα καλύτερο αύριο, όπου κάθε άτομο θα έχει την υποστήριξη και την φροντίδα που χρειάζεται για να ζήσει μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε ή να στηρίξετε το έργο μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων
Ιστοσελίδα: www.drasi.eu
Τηλέφωνο: +30 210 9841088
Email: info@drasi.eu

8η Ημερίδα Ψυχικής Υγείας με Θέμα “Ευτυχία και Καλοσύνη στη Σύγχρονη Κοινωνία”

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων ανακοινώνει με χαρά τη διοργάνωση της 8ης Ημερίδας Ψυχικής Υγείας, με θέμα “Ευτυχία και Καλοσύνη στη Σύγχρονη Κοινωνία”. Η ημερίδα θα

Διάβασέ το

Πρόσκληση Ειδικών στην Εκπαίδευση Γονέων

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους ειδικούς στην εκπαίδευση γονέων – παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, και άλλους επαγγελματίες του χώρου – να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Η συμβολή σας θα είναι καθοριστική στη διαμόρφωση ενός οδηγού που θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές και επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις για τη διαχείριση των προκλήσεων της γονεϊκότητας.

Διάβασέ το