Μεταμορφωτική εμπειρία…

Μια από τις καλύτερες θεραπευτικές εμπειρίες που έχω ζήσει!

Στις αρχές του 2015 διαγνώσθηκα με καρκίνο του μαστού. Μια φίλη μου είχε πει για το ΚΕΦΙ έναν σύλλογο καρκινοπαθών που όπως μου είπε, θα σε βοηθήσουν. Δεν προέρχομαι από μια άνετη οικογένεια και μόλις είχα χωρίσει. Μητέρα, με 3 μικρά παιδιά και καρκίνο, χρειαζόμουν όλη την υποστήριξη που υπάρχει.

Έτσι, μέσα από το ΚΕΦΙ και την πρόεδρό του, την εξαιρετική Κα Γραμματόγλου βρήκα μια παρέα ανθρώπων που με έκαναν να αρχίζω να πιστεύω και πάλι στη ζωή και στους ανθρώπους.

Έτσι γνώρισα το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων, τις δράσεις του και τον κ. Αργύρη Μάρδα που θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω για την βοήθειά του.

Τι Κρατούσα μέσα μου…

Κανένας άνθρωπος δεν είχε σταθεί δίπλα μου να ξεδιπλώσω τόσο ανώδυνα και θα τολμήσω να πω ευχάριστα, τον σκοτεινό ψυχικό μου φόρτο, μέχρι που έλαβα μέρος στο φιλανθρωπικό έργο του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων και ξεκίνησα την συνεργασία μου με έναν Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης.

Βρεθήκαμε την πρώτη φορά για  3 συνεχόμενες ημέρες από μια ώρα την κάθε μέρα και αν το πιστεύετε δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πώς ανοίχθηκα τόσο πολύ συναισθηματικά και είπα πράγματα που δεν έχω πει σε κανέναν στη ζωή μου. Πράγματα που πονούσαν την ψυχή μου και κάνανε την ζωή μου ανυπόφορη. Και πριν προλάβω να νιώσω τον πόνο που κουβαλούσα, τον απελευθέρωσα. Πόσο πόνο κρατούσα μέσα μου και με τυραννούσε και ήθελε μόνο λίγα λεπτά και μερικούς ανθρώπους να μου δείξουν πραγματική αγάπη και φροντίδα.

Τρεις μήνες ουσιαστικής ελευθερίας

Οι μήνες που ακολούθησαν έκανα την χημειοθεραπεία μου και ταυτόχρονα τις συνεδρίες μου με τον κ. Μάρδα. Κάθε μήνα από τρεις απελευθερωτικές ημέρες. Στο γραφείο του κ. Μάρδα έχω αφήσει τις πιο δύσκολες και σκοτεινές μου στιγμές και έφευγα πάντα ξελαφρομένη.

Μια μέρα μου είπε ο κ. Μάρδας ότι ελευθερία είναι μια εσωτερική υπόθεση. Όταν μπορείς να πας όπου θέλεις με το μυαλό σου, άσχετα αν το σώμα σου δεν μπορεί να ακολουθήσει. Τότε κατάλαβα ότι η διαδικασία που κάναμε ήταν μια ουσιαστική θεραπεία Απελευθέρωσης. Του ανθρώπου από τα συναισθήματα που τον πονάνε, από τους περιορισμούς του, από το σκοτάδι του.

Μακάρι όλες οι φιλανθρωπικές δράσεις να είναι σαν αυτή. Γεμάτη ανθρώπους που προσφέρουν αγάπη και φροντίδα ανιδιοτελώς. Με βοηθήσατε να φτιάξω τη ζωή μου στη πιο δύσκολη φάση της. Σας ευχαριστώ.

Η κυρία Κωνσταντίνα δεν ήθελε να δημοσιεύσει το όνομά της. Αν όμως κάποιος έχεις συγκινηθεί από την ιστορία της μπορεί να επικοινωνήσει με το κέντρο και θα σας φέρουμε σε επαφή. 

Πρόσκληση Ειδικών στην Εκπαίδευση Γονέων

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους ειδικούς στην εκπαίδευση γονέων – παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, και άλλους επαγγελματίες του χώρου – να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Η συμβολή σας θα είναι καθοριστική στη διαμόρφωση ενός οδηγού που θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές και επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις για τη διαχείριση των προκλήσεων της γονεϊκότητας.

Διάβασέ το

Φιλοσοφώντας κάτω από την Ακρόπολη – ΚΑΛΟΣΥΝΗ 2024

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων σας προσκαλεί στη μοναδική εκδήλωση “Φιλοσοφώντας κάτω από την Ακρόπολη”, μια εκδήλωση που προσφέρει ένα ξεχωριστό πνευματικό ταξίδι στον κόσμο της

Διάβασέ το